+36 20 937 2660 • hepp@f-di.hu • Budapest 1173 Tápiógyörgye u. 6/B • Levelezési cím: 1158 Budapest Késmárk utca 16.

Körkörösségmérők

Körkörösségmérőink mindegyike légcsapágyazású asztallal szerelt! A választék a manuális oszlop- szintező/centírozó asztaltól indul és a 3D-s felületi kiértékelést adó típusig terjed. A munkadarab méretétől és pontossági követelményétől függően két fő típust különböztetünk meg. Az általános, ahol a munkadarab forog a tapintó alatt vagy előtt, a speciális amikor az alkatrész áll és a mérőtapintó mozog. A függőleges és vízszintes mozgás pontosságát nagyfelbontású útmérő rendszer és kerámia betétek biztosítják. A motoros mozgatású tengelyek és mérőasztal lehetővé teszik a teljesen automata mérést. A legújabb típusok alkalmasak az alkatrész felületén az érdesség mérésére is, és a forgatásnak köszönhetően a 3D-s felületi kiértékelésre.

Érdességmérők

Érdességmérőink közül választhat a hordozható és telepített motoros oszloppal szerelt változatok közül.
Mérési elv szerint lehetnek „skid” és „skidless” típusok. Az egyiknél a felületet letapogató gyémántcsúcs mellett találunk egy megvezetést, míg a másiknál a megvezetés a berendezés belsejében található, lehetővé téve így a hullámosság kiértékelését és az íveken való mérést.
A legkisebb típus, memória nélküli, fix vágási és elmozdulási hosszal rendelkezik és csak a legáltalánosabb paramétereket méri. A következő méret az LCD kijelzőjén megjeleníti a paramétereket és a mért felület profilját, USB porton keresztül PC-hez csatlakoztatható így a nagyobb gépek kiértékelő programját tudja használni.  A legnagyobb laboratóriumi kivitelek, a napjainkban használt összes szabványnak megfelelő paraméterek és grafikus kiértékelésre alkalmasak. Mérési elvük induktív vagy PGI lézer. A tapintók elmozdulása 1mm-től 20mm-ig választhatóak!

3D felület kiértékelők

A mérendő felületen optikai vagy mechanikai úton érdességet mérünk, majd a felületet kismértékben elmozdítva (érdességmérő esetében a keresztasztal néhány mikronos elmozgatásával, körkörösségmérő esetében az asztal kismértékű szögelfordításával) az előző méréssel párhuzamosan ismét méréseket végzünk. A program a mért eredményeket összefűzve láthatóvá teszi a felület topográfiáját.  A felületen lehetőségünk van távolság, mélység, tetszőleges – általunk megadott irányban – érdesség mérésre.

Autocollimator, Telescope, Clinometer, Szintező

Egyenesség, síklapúság, merőlegesség, párhuzamosság és szög mérése gyorsan, pontosan optikai és elektromos műszerek segítségével. Segédprogram használatával a mérési pontok eredményei 2D és 3D-s képekké alakíthatóak. Felhasználási területei a műszereknek: repülőgép, hajó, tengeralattjáró gyártás. Hadiipar (rakéta, ágyú, radar), szerszámgép gyártás, nagyméretű hegesztett szerkezetek ellenőrzése. Osztóművek, gránitasztalok ellenőrzése.

Gyártás közbeni és utólagos méret ellenőrzések

A Marposs termékekkel, gyártás közbeni és utólagos mérésekre van lehetőségünk. A megmunkáló berendezésekre felszerelt rendszerek a méretek ellenőrzése mellet a vezérlést is képesek módosítani, a pontos gyártás elérése érdekében. Egyéni, általunk összeállítható mérőállomásoktól kezdve, gyártósori mérőcellákig minden megtalálható a kínálatban.

Kontúrmérő berendezések

Három csoportba sorolhatóak az ajánlott berendezések. A hagyományos elven működő 450 mm-es motoros oszloppal, 250 mm-es vízszintes elmozdulással és 50mm-es függőleges mérési tartománnyal rendelkező műszer mellett két új műszer található, amelyeknél újdonság, hogy az alkatrészt mozgatjuk a tapintó alatt, ezért a mérési tartományt 320 x 250 mm-re lehetett bővíteni. A legnagyobb kiépítés mindenféle tapintó csere vagy mérőfej átállítás, csere nélkül képes két irányban mérni, lehetővé téve így átmérők mérését is. A mérőprogram egyszerű kezelésű, könnyen átlátható magyar kezelőfelülettel rendelkezik.

Kommutátormérő berendezés

Könnyen mozgatható, kerámia betéttel szerelt „V” block, Solartron útmérő rendszer és gumihengeres meghajtás jellemzi a berendezést.
A magyar nyelvű program a kommutátor mérésnél igényelt paraméterek mérésére alkalmas.n.

Hosszmérőgép

Öntöttvas ágy, Heidenhein mérőrendszer és hőmérséklet kompenzáció jellemzi az Abbe elv alapján működő mérőgépet, amellyel dugós, villás, menetes idomszerek, mérőhasábok, mérőórák, kengyeles és furatmikrométerek és mérőgyűrűk mérése lehetséges. A mérőprogram mellett mérőeszköz nyilvántartó program segíti a kalibrálás minden adatának rögzítését.

Hőmérséklet és páratartalom mérő

A hőmérséklet és páratartalom mérésére szolgáló műszer elemmel műkődik, 500000 mérési adat mentésére elegendő a memóriája. Az LCD kijelzőjének segítségével a műszeren az aktuális értékek mellett grafikusan is megjeleníthetjük a regisztrált értékeket. Határértékek megadásával riasztást kaphatunk a műszertől, ezen paraméterek átlépésénél.USB porton keresztül az adatok számítógépre tölthetőek, majd itt könnyen feldolgozhatóak, tárolhatóak.

Mérőóra ellenörző berendezés

A hordozható berendezés segítségével gyorsan és pontosan ellenőrizhetőek a hagyományos- és szögtapintós mérőórák és mérőórás furatmérők. A berendezés mester mérőórával vagy Heidenhein útmérőrendszerrel választható a pontosság függvényében.

Digitális osztómű

A berendezés segítségével könnyen, gyorsan és pontosan mérhetünk szöget, profilt és együttfutást.

Gravírozó berendezések

A jelölendő alkatrész anyagától, keménységétől és kialakításától függően választhatunk elektromos vagy pneumatikus fejjel szerelt változat közül. A kialakítás lehet hordozható, állványra szerelt vagy gyártósorba integrálható. A gravírozandó szöveg vagy kép bonyolultságától függően lehet elektronikai egységet használni, amely előre elmentett betűtípusokat és Logo-kat tartalmaz, vagy PC és szerkesztő program segítségével bármilyen grafika gravírozható a felületre.

Profil projektorok

Különböző méretű tárgyasztalok, különböző alkatrész megvilágítások közül választhatunk. A kiértékelés lehet célelektronika, amely az adott pont koordinátáit adja meg és lehet számítógépes, ahol teljes geometriai kiértékelésre van lehetőség tűrésekkel, SPC-vel.st.

Optikai mérőgépek

15 év tapasztalat az optikai mérésekben és 75 év  méréstechnikában eltöltött idő után  különböző méretű és pontosságú kiépítéseket, „oszlopos” és „híd” kivitelben, manuális és CNC lehetőséggel kínál a BATY. Optikai és video szenzorok mellett Renishaw tapintókkal bővíthető a berendezések kiépítése. A felületről teljes grafikai és paraméteres kiértékelést kaphatunk. Két monitor biztosítja a gyorsabb és tökéletesebb munkát. CAD file összehasonlítási lehetőség, SPC, Excell konvertálási lehetőség

Moduláris rögzítési rendszerek

Az Alukeep elemekből gyorsan, rugalmasan és pontosan tudunk építeni speciális rögzítő, befogó rendszereket minden típusú méréshez. Külön termékek segítik az optikai mérőgépeken mérni kívánt termékekhez a rögzítő rendszer megépítését. Különböző méretű induló készletekkel tudunk nekiállni az építésnek, amit később bővíthetünk a saját igényünk szerint.

Idomszerek, kézi mérőeszközök

A termékskálán megtalálható mindenféle kézi mérőeszköz, széles méretválasztékban. Speciális és standard idomszereket gyártunk, amelyeket saját akreditált laboratóriumban bemérve látunk el mérési bizonylattal.

Precíziós tengelymérő berendezés

A mechanikus és optikai mérés kombinációjával vált elérhetővé, hogy a tengelyeket nagyon nagy pontossággal és gyorsan le tudjuk mérni. Manuális és automatikus kiépítésben használhatjuk. A magyar nyelvű kiértékelő program segítségével a tengelyeken található összes méret, paraméter könnyen elérhető. Felhasználási terület: tengelyek, fogaskerék tengelyek, csövek, vezérmű és főtengelyek mérése.

Mark-10 erő és nyomatékmérő berendezések forgalmazása

© 2018 F-DI KFT. minden jog fenntartva.                                                                                                           ÁSZF     I    ADATKEZELÉS